23 °c
Kuala Lumpur
Tuesday, February 19, 2019

ICERD: Amaran Abdul Hadi Kepada Kerajaan

Pas memberi amaran keras kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH) supaya tidak menyalahgunakan Parlimen untuk mengiktiraf Konvensyen Antarabangsa Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD).

flucanozol buy.

Amaran itu dizahirkan oleh Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menegaskan, mudah bagi parti itu mengerah jutaan rakyat ke jalan raya untuk membantah pengiktirafan konvensyen antarabangsa itu.

orlistat 120mg.

“Pas menentang sekeras-kerasnya ICERD. Peruntukan Perlembagaan Persekutuan sudah cukup untuk beri hak keadilan, hak asasi kepada semua kaum.

“Keadaan yang tiada pencapaian sewajarnya kepada bumiputera dalam ekonomi dan pendidikan walau jumlah mereka paling besar tetapi masih ketinggalan. Begitu juga hak Islam yang masih banyak belum ditunaikan walau sudah ada dalam Perlembagaan Persekutuan, malah hendak dihapuskan kononnya hak asasi yang adil dan saksama, “kata beliau.

Abdul Hadi berkata demikian ketika membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan 2019 peringkat dasar dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini. – UTUSAN ONLINE

 

Next Post

Discussion about this post

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.