23 °c
Kuala Lumpur
Tuesday, February 19, 2019

Chew Mei Fun Wanita Pertama Dilantik Setiausaha Agung MCA

Parti MCA mengumumkan pelantikan bekas Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datin Paduka Chew Mei Fun sebagai setiausaha agungnya yang baharu, wanita pertama menjawat jawatan itu.


Presiden MCA, Datuk Seri Wee Ka Siong turut mengumumkan dan memperkenalkan individu-individu yang memegang jawatan dalam jawatankuasa pusat parti di mana 60 peratus daripadanya adalah muka baharu.

“Ini adalah bagi memberi peluang kepada pemuda dan wanita mentadbir parti dan membentuk pemimpin pelapis serta sebagai pembaharuan kepada parti.

“Walau bagaimanapun saya akan memberi masa setahun kepada ahli jawatankuasa pusat dan ahli jawatankuasa kecil untuk menunjukkan prestasi yang baik,” katanya selepas mesyuarat jawatankuasa pusat yang diadakan hari ini.

buy tramadol with mastercard.

Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Negeri yang termuda yang diumumkan ialah Chew Sir Boon dari Terengganu berusia 27 tahun.

where to buy cialis online.

Mesyuarat berkenaan adalah mesyuarat jawatankuasa pusat MCA yang pertama selepas mengadakan pemilihan pada 4 Nov.

Wee yang juga Anggota Parlimen Ayer Hitam itu juga berkata sasaran partinya itu selepas ini adalah untuk memenangi lebih banyak kerusi pada pilihan raya umum yang akan datang.

“Sebab itulah kami ‘melabur’ pada pemimpin muda kerana ia adalah persediaan bagi pilihan raya akan datang,” katanya.

Antara jawatan yang diumumkan selepas mesyuarat berkenaan ialah Pengerusi Wanita Datuk Heng Seai Kie, Bendahari Agung Datuk Lee Chee Leong dan Setiausaha Pengurusan Kebangsaan Ling Tian Soon. – BERNAMA

 

Next Post

Discussion about this post

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.